dimecres, 12 de novembre del 2008

La Globalitza Què?PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LA GLOBALITZA QUÈ?"

Fa no molt vam fer la presentació d'aquest llibre a l'institut de Guardamar,la veritat es que no va estar gens malament.
Josep Villarroya es professor de geografia i història i l'autor d'aquest llibre, que ens ajuda a conèixer,transformar i millorar la nostra societat. A més un home molt agradable que ens va fer passar una bona vesprada.Deixe açí el resum del llibre per als possibles interesats:
Una colla de joves a qui han encarregat un treball de l’institut sobre la globalització es presenten en casa d’un mestre i amic, Biel, per tal que els ajude a resoldre dubtes. Aida, Pau, Alba i Rafel senten parlar de la globalització gairebé tots els dies i els afecta en les seues vides (moltes vegades, fins i tot, sense saber-ho): l’especulació, la precarització del treball, la dificultat per a trobar casa, la deslocalització de les empreses als països del Sud, la fam, els guanys multimilionaris dels bancs i les multinacionals, el consumisme, les migracions, la borsa, Internet, el canvi climàtic… El mestre-amic comença aclarint alguns conceptes per tal d’evitar malentesos. Tot seguit, Biel fa una ullada a l’estat del món des de diferents perspectives, i més tard pretén fer comprendre els joves que cal analitzar el sistema-món capitalista, que cal estudiar les causes que fan que el món actual siga com és, que no res succeeix per casualitat. Finalment, l’últim capítol del llibre, el mestre els explica que hi ha alternatives a aquest món, i que el nostre futur, i el del nostres fills i filles, dependrà de què fem a hores d’ara. El futur no està escrit, i un món més just i més sostenible no només és possible, és imprescindible. Les utopies són possibles… i cal que les construïm entre tots i totes.


1 comentari:

Anònim ha dit...

marina:
ja que estem tambe podem posar el manifest del 9 d'octubre...